Tuntiopettaja voi saada omnia.fi -tunnukset, mikäli hän tarvitsee

  • Teamsia verkko-opetukseen 
  • Padlet-lisenssin 
  • O365-palvelut 
  • omnia.fi-sähköpostin opetuksensa ajaksi 

Tunnuksen hankkimisesta sovitaan yhdessä vastuusuunnittelijan kanssa. Tunnus avataan palvelussuhteen alkaessa. Yleensä tämä tarkoittaa opettajakokousta tai ensimmäistä opetuspäivää.  

Verkko-opetusta varten tunnukset voidaan avata myös verkko-opetuksen perehdytyksestä, jotta tunnukset saadaan riittävän ajoissa kurssikirjeen ja linkin lähettämistä varten. 

Tunnukset ovat voimassa palvelussuhteen ajan eli päättyvät yleensä viimeiseen opetuskertaan. Tämä on hyvä huomioida, mikäli käytät esimerkiksi Onedrive-pilvitallennusta. Tunnusten päättymisen jälkeen et pääse enää omnia.fi-tilillesi. 

Mikäli palvelussuhteesi avataan uudestaan eli opetuksesi jatkuu alle 90 vuorokautta siitä, kun tunnukset viimeksi olivat avoinna, tiedostot ja sähköpostit säilyvät. Mikäli palvelussuhteiden välillä on yli 90 vuorokautta, sisältö häviää. 

Omnia.fi-tunnus avaa automaattisesti sinulle omnia.fi-sähköpostin. Tämä voi näkyä omnia.fi-verkkosivujen henkilöhaussa (omnia.fi). Tunnuksiin liittyvien tiedotteiden vuoksi on hyvä, että jos et käytä omnia.fi-sähköpostiasi aktiivisesti, lisäät omnia.fi-sähköpostiisi edelleenlähetyksen (it.omnia.fi) aktiiviseen sähköpostiisi. Mahdollisia muita viestejä varten voit lisätä myös sähköpostiisi automaattivastauksen (it.omnia.fi), jossa kerrot, että sähköpostiin tulleita viestejä ei lueta.