Olemme asiakkaillemme läsnä monissa eri kanavissa. Ainealueillamme on omat tilit, jotta tavoitamme kohderyhmämme paremmin.

Mikäli haluat sisältösi jaettavan ainealuekohtaisissa kanavissa, olethan yhteydessä ainealueen opetuksen assistentteihin.

Jos luot sisältöä omaan kanavaasi, muista mainita haluamasi käyttäjä postauksessa, esim. @espoontyovaenopisto tai @omniasome.

Somekanavat

Työväenopiston sosiaalisen median kanavat löytyvät Facebookista sekä Instagramista. Jos olet itse aktiivinen Instagramin käyttäjä ja julkaiset materiaalia liittyen työhösi, voit käyttää kuvien yhteydessä tunnisteita #espoontyöväenopisto sekä @espoontyovaenopisto. Lisääthän julkaisuusi myös Omnian somekanavan @omniasome. Tutustu myös Henkilöstö sosiaalisessa mediassa -oppaaseen.

Facebook

Facebookin toiminta on jaettu sivuihin sekä ryhmiin. Työväenopiston pääsivu on avoin kaikille. Kävijä voi itse päättää haluaako seurata sivua vai ei. Sivulla esitellään Työväenopiston laajaa kurssitarjontaa ja tapahtumia sekä luentoja. Ryhmät on lajiteltu pienempiin kohderyhmiin. Avoimen ryhmän sisältö näkyy kaikille, mutta suljetussa ryhmässä henkilön on liityttävä ryhmään ennen, kun sisältö on nähtävissä.

Facebookiin voi julkaista kuvia, videoita, tarinoita, tapahtumia ja tekstiä. Paras kuvamuoto on .png, mutta .jpg toimii myös. Julkaisun kuvakoko on (leveys x korkeus) 1200×628 px, mutta neliökuva 1200×1200 px toimii myös. Tarinoissa kuvakoko on 1080×1920 px. Tapahtuman kansikuvan koko on 1200×628 px.

Espoon työväenopiston Facebook-julkaisu, jossa henkilö kastelee puutarhaa.
Facebook-julkaisu.

Instagram

Instagram on visuaalisen viestinnän kanava, jossa parhaiten toimivat erilaiset kuvat sekä lyhyet videot. Kuvia voi jakaa omaan profiiliin eli feediin sekä tarinoihin. Videoita voi jakaa tarinoiden, videoiden ja kelojen (Reels) muodossa. Instagramiin laitettavan sisällön on hyvä olla sellaisessa muodossa, että kaikki tarvittava tieto löytyy itse sisällöstä. Julkaisuun ei voi lisätä linkkiä, joka mahdollistaisi helpon siirtymisen toiselle sivustolle. Linkkejä voi jakaa vain tarinoissa käyttämällä linkkitarraa. Voit luoda Instagram-tilin sähköpostilla tai Facebook-tunnuksilla.

Instagramissa kuvakooksi sopivat neliö 1080×1080 px tai vaaka-, 1200×566 px ja pystykuvat 1080×1350 px. Paras kuvamuoto on .png, mutta .jpg toimii myös. Instagramin tarinoissa kuvakoko on 1080×1920 px. Keloihin (Reels) sopii parhaiten myös 1080×1920 px kokoiset videot. Kuvaa pystysuunnassa, jos käytät puhelinta.

Espoon työväenopiston Instagram-julkaisu, jossa voileipäkakku.vo
Instagram-julkaisu.

Instagramin kuvateksteissä kannattaa käyttää aihetunnisteita eli hashtageja. Suosittuja hashtageja: #espoontyöväenopisto #oppiajailoa #munomnia #vapaasivistystyö #aikuiskoulutus #kansalaisopisto #harrastus sekä omaan kurssiin liittyviä tageja (esim. #käsityö, #keramiikka).

Oppia ja iloa -blogisarja

Kirjoitamme asiakastarinoistamme, onnistumisistamme sekä kurssiemme toteutuksista Oppia ja iloa -blogisarjaan (omnia.fi). Lue ja inspiroidu!

Someta kanssamme!

Kannustamme kurssien markkinoinnin lisäksi tuntiopettajiamme kertomaan kokemuksistaan Espoon työväenopistossa omilla sosiaalisen median kanavilla. Viestiminen sosiaalisessa mediassa tuo Espoon työväenopiston ja Omnian näkyväksi maailmalle sekä vahvistaa roolia vaikuttavana koulutuksen tarjoajana. Jos olet ylpeä työstäsi ja haluat jakaa omnialaista tarinaa, tutustu kanaviimme ja mainitse meidät rohkeasti postauksissasi.

Lisää siis postaukseesi aihetunniste #munomnia. Voit myös merkitä julkaisuusi Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä tai LinkedInissä @espoontyovaenopisto tai @omniasome. Pyrimme reagoimaan kaikkiin julkaisuihin, joihin meidät on merkitty.