Matkakorvaukset 

Tuntiopettajille voidaan OVTESin (kt.fi) määrittelemin reunaehdoin korvata matkakulut kotoa opetuspisteeseen ja takaisin omavastuuosuuden ylittävältä osuudelta. Matkakulut korvataan opetuskertojen ja opiston yhteisten opettajakokousten osalta. Korvaus määräytyy lyhintä tietä ja halvinta julkista kulkuneuvoa käyttäen. Kustannuksia korvataan vain 20 km ylittävältä osuudelta (OVTES osio F liite 12, 12 §). Omavastuuosuus edestakaisesta matkasta on siis 40 km 1.1.2023 alkaen.

Matkakustannukset maksetaan kotoa töihin ja takaisin vain kerran päivässä. Verottajan ohje on, että työmatkoista maksettavat matkakustannukset ovat verollisia. Tuntiopettajan matkustaessa työpäivän sisällä opetuspaikasta toiseen matkakustannusten korvaukset ovat verottomia. Hakemukset tehdään kaksi kertaa lukukaudessa tai heti lyhyen opetuksen päätyttyä.

Julkinen liikenne

Julkisella liikenteellä tämä tarkoittaa lisävyöhykettä ja omalla autolla kilometrikorvausta. Julkisella kulkuneuvolla kuljettaessa omavastuu on kahden vyöhykkeen lippu (AB tai BC). Mikäli matka edellyttää kolmen tai neljän vyöhykkeen lippua, korvataan lisävyöhykkeet.

Korvattavat summat

  • AB / BC / CD (2,95 €) -lipusta korvataan 0 €
  • ABC / BCD (4,10 €) -lipusta korvataan erotus kahden vyöhykkeen lippuun eli 1,15 €
  • ABCD (4,50 €) -lipusta korvataan erotus kahden vyöhykkeen lippuun eli 1,55 €

Kaukoliikenteen lippujen hinnoista vähennetään omavastuuosuus siten, että liityntäliikenteen lippu jää omavastuuksi. Matkalaskuun kirjataan edelleen koko matkalle tarvittavat liput ja summat, jotta voidaan tarkistaa, onko liityntälippua, joka jää omavastuuksi.

Oman auton käyttöoikeus

Sovittava etukäteen suunnittelijaopettajan kanssa kurssia suunniteltaessa. Kilometrikorvaus maksetaan 20 km ylittävältä osalta.

Matkakorvauksen hakeminen 

Matkakorvausta haetaan Kursorin kautta.

Lounassetelit

Toimipisteissä, joissa ei ole mahdollista ruokailuun, voi ostaa lounasseteleitä. Myös oppilaitoksen kesäloma-aikana voit ostaa lounasseteleitä, mikäli olet töissä. Etätyöpäiville lounasseteleitä ei voi ostaa.

Nyt myynnissä olevien lounasseteleiden nimellisarvo on 12,80 euroa/lounasseteli ja lunastushinta 9,60 euroa/lounasseteli. Tämä lunastushinta maksetaan noudettaessa.

Jotta olet oikeutettu saamaan lounasseteleitä kyseisiltä työpäiviltä tulee työajan olla yli 6 tuntia/päivä. Lounasseteleitä luovutetaan kerrallaan enintään kuukauden työpäivien mukainen määrä etukäteen. Lounasseteleitä ei voi lunastaa jälkikäteen.

Lounassetelit voi hakea joko Tapiolasta, Itätuulenpiha 1, Jaana Oikarinen (jaana.oikarinen@omnia.fi) tai Espoon keskuksesta, Lehtimäentie 1 D, Tuula Lintukankare (tuula.lintukankare@omnia.fi).

Varmistathan lounasseteleiden saatavuuden ennen noutamista.