Tuntiopettajien tiedote 10.10.2024

Ruskan värjätessä puiden lehdet työväenopiston syksy on jo pitkällä. Syyskuuhun mennessä kurssien toteutumisaste oli 89 %, ja meillä on huikeat 42 649 kursseilla kävijää. Opintopistekursseja on toteutunut 55 kurssia. Olemme siis ylittäneet vuoden opintopistekurssien tavoitteemme, 50 toteutunutta opintopistekurssia. Kiitokset kaikille tuntiopettajille syksyn onnistumisista!  

Työväenopistossa valmistaudutaan jo vauhdilla vuoteen 2025, ja kevään kurssien suunnittelu on käynnissä. Kursseja julkaistaan jatkuvasti ilmonet.fi-palvelussa (ilmonet.fi). Suurin osa kursseista on julkisia ja avoimia ilmoittautumiselle ma 18.11.2024 alkaen.

Opetuksen suunnittelussa keskitymme vapaan sivistystyön ydintehtävään, ja sen toteuttamiseen asiakaslähtöisesti, tehokkaasti ja laadukkaasti. Vapaan sivistystyön toimintamallimme perustuu tuntiopettajien monipuoliseen osaamiseen, asiakkaita lähellä oleviin opetuspaikkoihin sekä tasa-arvoisiin osallistumismahdollisuuksiin. Opiskelijamäärätavoitteemme vuodelle 2025 on 20 000 yksittäistä opiskelijaa ja 40 000 kursseilla kävijää. 

Työväenopisto on pääosin tauolla syyslomaviikolla 14.–18.10. (vko 42). 

Kiitos osallistumisesta

Kiitos kaikille OpeAreenaan pe 13.10. osallistuneille. Olemme käsitelleet saatuja palautteita ja pyrimme varmistamaan, että opettajakokouksemme OpeAreena on jatkossa entistäkin parempi. 

Kevätlukukauden OpeAreena järjestetään etätilaisuutena pe 17.1.2025.

Ajankohtaista

Kannustinlisät

Työväenopisto huomioi tuntiopettajiaan kahdesti vuodessa kannustuspalkkiona jaettavalla kertapalkkiolla lukukausien päättyessä. Syksyn kannustinpalkkiot maksetaan joulukuun palkan yhteydessä. 

Kannustuslisän perusteina ovat asiakaspalautteet ja tuntiopettajan osoittama aktiivisuus työväenopiston toiminnan kehittämiseen. Näihin lukeutuvat esim. oppimisympäristöjen hyödyntäminen, kurssitarjonnan uudistaminen sekä osallistuminen työväenopiston toimintaan mm. OpeAreena sekä tarjotut koulutukset ja perehdytykset.  

Poissaolot

Ilmojen viiletessä vuosittaiset tartuntataudit ovat lähteneet liikkeelle. Muistathan, että Omniassa tulemme vain terveenä töihin.

Liikunnan poissaolotodistus

Huomioithan, että liikunnan poissaolotodistus tulee lähettää 7 päivän kuluessa poissaolosta liikunnan sähköpostiin: poissaolot.liikunta@omnia.fi. Sairaspoissaolon palkanmaksu käynnistyy vasta, kun lomake on vastaanotettu.

Lue lisää liikunnan opetuksen poissaolon ohjeista. 

Tuntiopettajien turvatulostus

Turvatulostus toimii omnia.fi-tunnuksia käyttämällä. Jos sinulla ei ole omnia.fi-tunnuksia käytössäsi, voit pyytää apua vahtimestarilta. Tarkista oman toimipisteesi turvatulostuksen ohjeistus.

Työväenopiston luottamusmies

Espoon työväenopiston OAJ:n ja JUKO:n luottamusmiehenä toimii suunnittelijaopettaja Satu Luhtanen satu.luhtanen@omnia.fi, 050 431 1094.  

Kestävä tulevaisuus

Työväenopisto edistää osana opetustaan kestäviä elämäntapoja. Tämän tueksi tuntiopettajille on kehitetty materiaalia tukemaan kaikkien alojen opetuksen kestävyyssuunnittelua aina kielistä liikuntaan. 

Kestävän tulevaisuuden tekijöitä ja tekoja -videosarja 

Työväenopiston uusi videosarja Kestävän tulevaisuuden tekijöitä ja tekoja on julkaistu. Videoissa tarkastellaan kestävyyttä taloudellisesta, kulttuurisesta, sosiaalisesta ja ekologisesta näkökulmasta. Jokainen video kestää n. 3 minuuttia.

Kestävä tulevaisuus -sivu päivitetty

Kestävä tulevaisuus –sivu on nyt entistä helppokäyttöisempi ja konkreettisempi. Nappaa mukaasi vinkkejä opetuksen suunnitteluun!

Tapahtumat ja koulutukset

Kielitietoinen pedagogiikka 15.11. klo 13-15 Teams/Tapiola

Mitä on kielitietoisuus ja miksi se on tärkeää? Miten lisään kielitietoisuutta pedagogiseen toimintaani? Kielitietoisesta pedagogiikasta hyötyvät kaikki!  

Maksuton koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti muille kuin S2-opettajille ja koostuu kahdesta osasta, luento- ja työpaja -osuuksista. Luento on mahdollista kuunnella myös Teamsin kautta, työpaja toteutetaan paikan päällä Tapiolassa. Alla olevasta linkistä löydät linkit Teams-luennolle sekä työpajan ilmoittautumiseen.

Joululahjavalvojaiset sivistyksen siivin 3.12.

Joulun tunnelmiin valmistaudutaan perinteisissä Joululahjavalvojaisissa 3.12. klo 16–20. Tänä vuonna juhlistamme tapahtumassa myös Sivistyksen teemavuotta, mikä näkyy tapahtuman ohjelmassa mm. paneelikeskusteluna. Tapahtuma löytyy Ilmonetistä (ilmonet.fi) sekä tuntiopettajien sivuston tapahtumista.

Ohjelma päivittyy syksyn aikana. Tervetuloa! 

Sivistyksen teemavuosi 2024

Joululahjavalvojaisten lisäksi Sivistyksen teemavuosi 2024 (sivistys.fi) on ollut vahvasti esillä työväenopiston toiminnassa läpi vuoden.


Rattoisaa syyslomaviikkoa toivottavat 

Koulutuspäälliköt & Koordinaattori