Espoon työväenopiston tuntiopettajien tiedote 14.4.2023

Omnian ensimmäisessä innovaatiokilpailussa kunniamaininta työväenopistolle verkko-opetuksen palvelupolusta

Suuri kiitos teille tuntiopettajille joustavasta, kehittämismyönteisestä asenteesta ja ammattitaidosta!

Omniassa on aloitettu arjen innovaatioiden esiin nostamisen vuotuinen kilpailu. Tänä vuonna Innovaatiot-sarjassa palkittiin kunniamaininnalla verkko-opetuksen palvelukokonaisuutemme Verkko-opetuksen velhot –Työväenopiston opettajan polku laadukkaaseen verkko-opetukseen.

Arviointiraati koostui Omnian omistajakuntien, henkilöstön sekä opiskelijoiden edustajista. Alla arviointiraadin perustelut:

Espoon työväenopiston verkko-opetuksen palvelupolkukokonaisuus on innovaatio, jonka huolella mietitty rakenne ja työkalut varmistavat laadukkaiden verkkokurssien prosessimaisen tuottamisen työväenopiston asiakkaille. Palvelupolku on rakennettu yhteisöllisesti ja omnialaista osaamista monialaisesti hyödyntävällä yhteistyöllä.

Innovaatiokilpailun esittelyssä ja palkitsemistilaisuudessa viestimme oli, että omistamme kunniamaininnan koko Espoon työväenopiston henkilökunnalle, mihin tuntiopettajat kuuluvat olennaisena osana. Toimme myös esiin erinomaiset asiakaspalautteet, jotka ovat opettajien ansiota.

Ensi syksylle 2023 on luvassa kaikille avoin verkko-opetuksen osaamista päivittävä koulutus, josta tiedotamme tarkemmin myöhemmin.

Kiitos teille jokaiselle erinomaisesta ja kehittävästä työotteesta verkko-opetuksessa!

Helpotusta opettajan arkeen

Tekijänoikeuslaki muuttunut 3.4.2023 alkaen. Tämä helpottaa opettajan arkea. Tutustu Kopioston artikkeliin (kopiosto.fi) aiheesta. Kopiosto järjestää aiheesta webinaarin 24.4.2023 klo 15−16. Ilmoittaudu mukaan Kopioston webinaariin!

Osaaminen näkyviin opistossa

Osaamisperusteisuus ja opintopistekurssit ovat hyvää vauhtia vakiintumassa opiston tarjontaan. Suuri kiitos teille, jotka olette jo muokanneet kurssitekstejänne niin, että niissä nousee osaaminen näkyviin! Opintopistekurssien osalta tarjontaa tullaan laajentamaan, ja perehdytystä aiheeseen on luvassa kiinnostuneille opettajille syksyllä 2023. Tästä tiedotetaan tarkemmin lähempänä.

Muistettavaa lukukauden päättyessä

Kevätkausi kääntyy loppusuoralle. Kiitos jo tässä vaiheessa merkityksellisestä ja hyvästä työstäsi työväenopiston opettajana.

Ensi syksyn suunnittelussa ollaan jo pitkällä. Tässä muistilistaa liittyen kurssien päättämiseen ja tulevan syyskauden aloittamisen varmistamiseen:

  • Varmista, että Kursorin läsnäololistat ja kurssipäiväkirjamerkinnät on tehty kurssin päättyessä.
  • Kurssin päätyttyä voit lukea kurssipalautteet Kursorista. Löydät saamasi kurssipalautteet lukuvuoden kurssilistauksesta omasta sarakkeesta, jonka otsikko on: palauteraportti.
  • Jos olet lainannut oppimateriaaleja, välineitä tai avaimia palauta ne. HUOM! Kirjojen palauttaminen onnistuu kuten aikaisemminkin, keskiviikkokuljetukset toimipisteiden välillä kulkevat taas!
  • Ensi syksyn kurssit tulevat Ilmonetiin ma 22.5.2023.
  • Kursseille ilmoittautumiset alkavat 5.6.2023. Eri aineilla on omat ilmoittautumispäivät (omnia.fi). Kerro kurssilaisillesi, että he pääsevät pian tutustumaan syksyn tarjontaan ja ilmoittautumaan kursseille.
  • Mikäli työmatkasi on yhteen suuntaan yli 20 km AB-vyöhykkeen ulkopuolella, muista tehdä matkalasku heti kurssin päätyttyä. Lue matkakorvausohje asiaan liittyen tuntiopettajien verkkosivuilta.
  • Jos opetat verkkokursseja ensi syksynä ja tarvitset vielä opastusta verkkokurssikirjeen teossa, seuraa ensi syksylle tulevien verkkokurssien yhteisten perehdytysten aikataulua. Aikataulu julkaistaan seuraavassa ajankohtaistiedotteessa toukokuun lopussa.
  • Ensi syksynä järjestetään myös Kursor-perehdytyksiä. Perehdytysten aikataulu ilmoitetaan toukokuun tiedotteessa.
  • Jos opetat ensi syksynä ja tarvitset opetukseesi omnia.fi-tunnusta, ole erityisen huolellinen aikataulutuksen osalta tunnuksen aktivointiin liittyen.

Syksyn 2023 OpeAreena pidetään lähitapaamisena la 2.9.2023 Omnian Itätuulenpihan toimipisteessä. Lisää tietoa OpeAreenasta toukokuun tiedotteessa.

Erittäin hyvää loppukautta kaikille, kiitos jo etukäteen kevään työstä ja aurinkoisia kurssien viimeisiä opetuskertoja!

Terveisin Koulutuspäälliköt