Espoon työväenopiston tuntiopettajien tiedote 15.2.2023

Vuosi 2023 on käynnistynyt kurssitoiminnan osalta vilkkaasti. Espoon työväenopisto tarjoaa tänä keväänä 1350 kurssia, joista 436 on vielä alkamassa. Tällä hetkellä kursseillamme on tuhat opiskelijaa enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Suuret kiitokset teille tuntiopettajat, että tarjoatte asiakkaillemme kiinnostavia, ajankohtaisia ja hyödyllisiä kursseja.

Henkilöstöuutisia

Minna Kattelus toimii myös Elinikäinen oppiminen -tiimin koulutuspäällikön sijaisena 15.2.2023 alkaen Tuula Alangon siirtyessä muihin tehtäviin Omniassa.
Resurssikoordinaattori Minttu Husa aloittaa työväenopistossa 16.2.2023. Mintun alueet ovat Espoon keskus ja Kuunkehrä (Matinkylä-Olari). Mintun yhteystiedot löydät resurssikoordinaattorien yhteystiedoista.

Tavoitteet ja toimenpiteet vuodelle 2023

Toimintaamme ohjaa laki vapaasta sivistystyöstä (finlex.fi). Tavoitteemme ja toimenpiteemme linkittyvät vapaan sivistystyön yhteiskunnallisiin tavoitteisiin ja tehtäviin sekä Omnian strategiaan.

Tavoittelemme vuodelle 2023:

 • yli 40 000 kurssilla kävijää
 • 20 000 netto-opiskelijaa
 • kurssien toteutumisprosentti yli 85 %
 • sekä kasvua seuraavissa asiakasryhmissä: maahanmuuttajat, englanninkieliset opiskelijat.

Kurssitarjontaan kohdistuvia vuoden 2023 toimenpiteitä ovat:

 • kurssilla hankittavan osaamisen esiin nostavat kurssitekstit
 • opintopistekurssien toteuman tavoite: 15 toteutunutta kurssia
 • erilaisten kohderyhmien vielä monipuolisempi huomioiminen kurssitarjonnassa.

Kurssisuunnittelun etenemisen aikataulu ja kurssikuvausohjeet

Tulevan syksyn kurssisuunnittelu käynnistyy hiihtolomaviikon jälkeen.

 • Syksyn 2023 kurssit valmiina 8.5.
 • Kurssit julkisina 22.5.
 • Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa 5.6.

Kurssikuvauksen kirjoittaminen

Tavoitteenamme on, että vuoden 2024 alkuun mennessä kaikilla kursseillamme on kurssiteksti, jossa on vähintään yhdessä lauseessa kerrottu, mitä osaamista opiskelija kurssilla hankkii. Katso ohjeet osaamisperusteisen kurssikuvauksen kirjoittamiseksi. Oma vastuusuunnittelijasi on sinuun yhteydessä syksyn 2023 kursseista sopimiseksi.

Ajankohtaista

Tuntiopettajien kannustuslisät syksyn 2022 ajalta tulevat maksuun 7.3. palkanmaksun yhteydessä. Kannustuslisän perusteena on asiakaspalautteet ja tuntiopettajan osoittama aktiivisuus työväenopiston toiminnan kehittämiseen. Tuntiopettajalle ilmoitetaan kannustuslisän saamisesta.

Kansalaisopistojen liitto on myöntänyt ansiomerkkejä viidelle Espoon työväenopiston tuntiopettajalle, jotka ovat toimineet ansiokkaasti kansalais- ja työväenopistoliikkeen hyväksi. Ansiomerkit on lähetetty postitse ansiomerkin saajille. Onnittelut!

Huomasithan uutiset oppilaitoksen kopiointilupien uudistumisesta sekä Omnian sisäisten keskiviikkokuljetusten päättymisestä.

Blogitekstien kirjoittaminen

Julkaisemme blogitekstejä Omnian verkkosivuilla (omnia.fi). Myös teillä tuntiopettajilla on mahdollisuus kirjoittaa blogiteksti. Sovi ensin vastuusuunnittelijasi kanssa blogitekstin kirjoittamisesta. Voimme julkaista vain rajallisen määrän blogitekstejä vuosittain.

 • Blogitekstin aiheen tulee olla sisällöltään Omnian vuoden 2023 strategisia valintoja (omnia.fi) vahvistava.
 • Tuntiopettajan vastuusuunnittelija suosittelee blogitekstiä osaksi blogitekstiemme sarjaa.
 • Palkkion määrä blogitekstin kirjoittamisesta on kaksinkertainen muun työn palkka.

Viikolla 8 vietämme talvilomaa ja opetus on pääosin tauolla. Kiitos alkuvuoden opetuksen toteuttamisesta ja hyvästä yhteistyöstä.

Hyvää talvilomaa toivottaen

Koulutuspäälliköt