Espoon työväenopiston tuntiopettajientiedote 7.12.2023

Vuosi 2023 päättyy Espoon työväenopistossa erinomaisissa tunnelmissa. Olemme toteuttaneet opetusta yli 60 000 tuntia ja kurssiemme toteutumisaste on ollut noin 87 %. Kursseillemme on osallistunut yksittäisiä opiskelijoita yli 20 300 ja vuoden loppuun mennessä opetukseemme ja tapahtumiimme on osallistunut kaiken kaikkiaan yli 43 000 opiskelijaa. Lisäksi opistossamme kehitetty verkko-opetuksen palvelukokonaisuuden innovaatio, Verkko-opetuksen velhot, on saanut kunniamaininnan Quality Innovation Award 2023 –kilpailussa. Suurkiitokset kaikille opetuksen laadukkaasta ja yhteisöllisestä toteuttamisesta niin lähi-, verkko- kuin hybridiopetuksessakin!  

Espoon työväenopistossa toteutetaan tulevana vuonna 2024 laajaa ja laadukasta opetustarjontaa huolimatta kansalais- ja työväenopistojen valtionosuustuntimäärien leikkauksista (-14 %). Valitettavasti joudumme kuitenkin vähentämään opetuksen vuosittaista tuntikehystä noin 2000 tunnin verran. Opetustuntien vähennyksissä pyrimme Omnian strategian mukaisiin ja tasapuolisesti kohdistettuihin ratkaisuihin kaikilla ainealueilla. Lisäksi pyrimme kehittämään vapaarahoitteista koulutustarjontaa.  

Juhlimme vuonna 2024 valtakunnallisesti Sivistyksen teemavuotta. Espoon työväenopisto panostaa sivistyksen teemavuoteen osallistumalla teemavuoden tapahtumiin sekä päivittämällä yhteisöllisesti koko opetushenkilöstön kanssa vapaan sivistystyön pedagogisia periaatteita. Päivitystyö alkaa tammikuun OpeAreenassa 19.1. Tervetuloa mukaan pedagogiseen kehittämiseen! 

Ajankohtaista ennen vuoden loppua

OpeAreena  

  • Tammikuun OpeAreena järjestetään 19.1. klo16–17.45 etätoteutuksena. Ohjelmassa toimialarehtorin ajankohtaiskatsaus työväenopiston tilanteesta; tuntiopettajamme Olli-Pekka Lindgrenin haastattelu opintopistekurssien opettamisesta; pedagogista kehittämistä ainealueiden tapaamisessa. Osallistumislinkit OpeAreenaan löydät tapahtuman tiedoista Ilmonetistä. Ilmoittaudu tapahtumaan! 

Kevään työsopimukset ja matkalaskut  

  • Kevään työsopimukset valmistuvat joulukuun aikana. Lähetämme työsopimukset sähköisesti allekirjoitettaviksi.  
  • Muistathan tehdä matkalaskusi valmiiksi maanantaihin 11.12. Mennessä, jotta se ehtii joulukuun palkka-ajoon. Jos sinulla ilmenee ongelmia matkalaskun tekemisessä, ota ystävällisesti yhteyttä aineesi assistenttiin.  

Luottamus & Maine –kysely ja Ilmonetin uudistuva ilme  

  • Vuoden 2024 alussa avautuu jälleen Luottamus & Maine -kysely, jossa keskeiset sidosryhmät, opiskelijat ja henkilöstö arvioivat Omnian toimintaa. Lähetämme Kursorin kautta viestin kyselystä käynnissä olevien kurssiemme opiskelijoille ja opettajille, sekä tiedotamme kyselystä uutiskirjeessä sekä sosiaalisen median kanavillamme. Tuloksia hyödynnetään Omnian kehittämisessä, minkä vuoksi toivomme kyselyyn runsasta osanottoa. Kysely on auki 15.–31.1.2024.  
  •  Ilmonet.fi -palvelun ilme uudistuu 20.12.2023. Käyttäjille tarjotaan entistä raikkaampi ja houkuttelevampi sivusto, jonka uudistettu värimaailma on huolellisesti suunniteltu visuaalisesti miellyttäväksi. Uudistuksen yhteydessä myös sivuston saavutettavuutta on paranneltu. Haluamme ilmoittautumisen pääkaupunkiseudun työväen- ja kansalaisopistojen kursseille, tapahtumiin ja luennoille olevan mahdollisimmin vaivatonta ja miellyttävää. 

Tuntiopettajien sivusto 

  • Uutiset -sivulle keräämme ajankohtaisia uutisia tiedotteiden julkaisun väliaikoina. Seuraathan uutisten päivityksiä! 

Lämpimät kiitokset kuluneesta yhteisestä vuodesta 2023.  

Iloista joulua ja menestystä uudelle vuodelle 2024!  

Kiittäen yhteistyöstä,  

Koulutuspäälliköt