Teknisten ohjeiden sivusto it.omnia.fi uudistuu

Omnian digipalveluissa kevät ja kesä 2023 on kulunut uuden it.omnia.fi:n valmistelussa. Digipalvelut ovat sisäisenä projektina kehittäneet uuden sivuston, johon on siirretty sisältöjä uudella ilmeellä selkeyttäen ja siivoten. Myös käyttäjäpolkuja on palvelumuotoiltu uudelleen, jotta voimme esittää eri aiheisiin liittyvät ohjeet selkeämmin. Suurimmat muutokset sivustolla tulee olemaan

  • parempi haku ja ohjeiden löydettävyys sekä
  • selkeämpi sivuston rakenne ja visuaalinen ilme.

Tavoitteena jatkossa on tuottaa sisältöä yhä enemmän myös englanniksi. Siksi uusi sivuston englannin- ja suomenkieliset osuudet on eritelty ja sivustosta on tehty loogisemmin kaksikielinen.

Uudistusta on ohjannut visio paremmasta käyttäjäkokemuksesta, jota olemme muovanneet asiakaspalautteiden ja -kokemusten kautta moniammatillisessa tiimissä. Tukenamme suunnittelussa on ollut EU:n laatima saavutettavuusdirektiivi, jonka tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta julkisten digitaalisten palveluiden käytössä. Voit tutustua Tietoa sivustosta -sivuun, jossa kerromme tarkemmin eri sivuston elementeistä.

Uusi sivusto julki 4.10.2023

Uusi verkkopalvelu avataan kaikille virallisesti 4.10.2023. Tällöin vanhat sivut korvataan uusilla. Tämä tarkoittaa varmasti meille kaikille linkkien päivitystä erilaisiin materiaaleihin ja selainten kirjanmerkkeihin, sillä linkit tulevat vaihtumaan uudistuksen myötä.

It.omnia.fi on jatkuvasti laajentuva sivusto ja se ei ole ikinä valmis. Uusi alusta antaa mahdollisuuden ketterämpään kehitykseen. Kuulemmekin mielellämme palautetta sekä kehitysehdotuksia sivustoon liittyen. Olethan yhteydessä meihin, kun ajatuksia ilmaantuu!