Verkkokurssi: Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa, 3 op

Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa 3 op saa jatkoa tänä syksynä.  Tämä kansallista lapsistrategiaa tukeva kurssi on tarkoitettu uusille osallistujille, jotka eivät ole osallistuneet tälle kurssille vielä aiemmin. Kurssi on maksuton.

Koulutus toteutetaan etäopintoina Zoomissa, sisältäen orientaatio-osuuden vapaavalintaisesti 23.10. tai 27.10. sekä neljä intensiivikurssipäivää 30.10., 14.11., 22.11. ja 30.11. sekä päätöspäivän 13.12. Koulutus on suunnattu liikunnan, urheilun, taiteen, kulttuurin, tieteen ja muiden harrastusten ohjaajille.

Koulutuksen teemoina ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan laatu ja pedagogiikan kehittäminen sekä lapsen ja nuoren kehitysvaiheet. Koulutus vastaa kysymyksiin:

  • Miksi harrastaminen usein päättyy murrosiässä? Miten ohjaaja voi vaikuttaa tähän osaamisellaan?
  • Mikä merkitys ohjaajan pedagogisella osaamisella on lapsen hyvinvoinnille ja kehittymiselle?
  • Miten huomioida haavoittuvassa asemassa olevat lapset ja nuoret?
  • Mitä on kulttuuritietoinen harrastustoiminta?
  • Mitä tarkoittaa lapsen ja nuoren yhdenvertainen oikeus harrastamiseen?

Näitä aiheita ja alan ajankohtaista tietoa käsitellään pedagogiikan, erityispedagogiikan, lapsen oikeuksien, psykiatrian, kasvatustieteen ja -psykologian sekä taide- ja liikuntakasvatuksen suomalaisten huippuasiantuntijoiden johdolla.

Koulutuksen järjestää Taideyliopiston Avoin kampus yhteistyössä Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorion sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa. Koulutuksen johtajana toimii professori emerita Inkeri Ruokonen.

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan koulutukseen 12.10.2023 mennessä: https://www.lyyti.fi/questions/3f8885678a

Koulutuksen lisätiedot ja ohjelma: https://www.uniarts.fi/projektit/pedagogisen-toiminnan-perusteet-lasten-ja-nuorten-harrastustoiminnassa/

Lisätietoja: Suunnittelija Riikka Herva, Taideyliopiston Avoin kampus, riikka.herva@uniarts.fi