Espoon työväenopiston tuntiopettajientiedote 18.8.2023

Tervetuloa aloittamaan syyslukukauden opetusta Espoon työväenopistoon Omniaan.  Lämpimästi tervetuloa uusille opettajille, samoin kuin työväenopistossa jo pidempään opettaneille!  

Syyslukukauden kursseillemme on ilmoittautunut opiskelijoita yli 17 000, joka on huomattavasti enemmän kuin viime vuonna tai koronapandemiaa edeltäneenä aikana. Syksyn kurssien toteutumisaste on yli 80 %. Laadukas opetus aktivoi opiskelijamme ilmoittautumaan opetukseen vuosi vuoden jälkeen. Myös uusien opiskelijoiden määrä on kasvussa; työväenopiston asiakaslähtöinen ja uudistuva kurssitarjonta kiinnostaa ja työväenopiston yleinen tunnettuus on kasvanut. Suurkiitokset teille!  

On hienoa aloittaa lukukausi yhdessä tuntiopettajien tapaamisessa, OpeAreena-tapahtumassa 2.9. Tapiolan toimipisteessä. Olemme saaneet vierailijaksi Vapaa sivistystyö ry.n puheenjohtajan Björn Wallenin, joka avaa meille näkökulmia vapaaseen sivistystyön merkitykseen yhteiskunnassamme ja avaa puheessaan myös työssä jaksamisen näkökulmaa.  Toimialarehtorimme, Anna-Maija Iskanius, kertoo työväenopiston ajankohtaisista asioista. Kuulet myös, miten opintopistekurssit ovat toteutuneet opistossamme ja miten työ opintopistekurssien kanssa etenee. Lisäksi tapaat henkilöstöämme, joiden kanssa työskentelet työn arjessa.  Aikaa on varattu myös aineryhmien opettajien keskustelulle.  

Ilmoittaudu (ilmonet.fi) lähitapahtumaan Ilmonetin kautta mahdollisimman nopeasti, viimeistään sunnuntaina 20.8. Ilmoittautuminen on sitova lounastarjoilun vuoksi. Ilmoittautumisen yhteydessä muista täyttää myös lounastarjoilu- ja jaettavien Omnia T-paitojen lomake (Forms). Kiitos.  

Päivitämme tuntiopettajien tapaamisen ennakkomateriaalit tapahtuman linkkeihin.  

Perehdytystä 

Järjestämme tuntiopettajille perehdytyksiä Kursor-järjestelmän käyttöön ja verkko-opetuksen linkin sekä kurssikirjeen lähettämiseen. Myös näistä tehdään tallenteet. Löydät kaikki koulutukset tuntiopettajasivujen tapahtumista. Koulutuksiin ei tarvitse ilmoittautua. Suosittelemme perehdytyksiä lämpimästi uusille opettajillemme ja kertaajille. 

Elokuun koulutukset

17.8. klo 17–17.30

21.8. klo 16.30–17.15

22.8. klo 17–17.30

24.8. klo 9–9.30

28.8. klo 15.30–16 in English

Verkko-opetuksen asioita

Omnian Moodle-oppimisympäristö on päivitetty uuteen versioon 1.8.2023. Tämä on tuonut joitakin uudistuksia ulkoasuun sekä toimintojen sijaintiin. Jos käytät opetuksessasi Moodlea, ota hieman aikaa ja tutustu Moodlen uudistuksiin Omnian Moodlessa ennen opetuksesi alkua. 

Järjestämme perehdytykset Moodlen, Zoomin ja Teamsin peruskäytöstä. Koulutuksista tehdään tallenteet. Linkit löydät tuntiopettajasivuilta Tapahtumat -kohdasta kunkin koulutuksen kohdalta. 

to 24.8. klo 15–16 Zoom 

pe 25.8. klo 13–14 Moodle 

pe 25.8. klo 14–15 Teams 

Mikäli sinulla on jo Omnia-tunnukset, voit myös osallistua Omnian järjestämiin opastuksiin Omnian Teamsissä Oppiva ja osaava henkilöstö -tiimissä.

Lue lisää omnia.fi -tunnuksen käytöstä tuntiopettajien uudelta sivulta.

Jos tarvitset opetuksessasi Padlet- tai Wordwall-lisenssiä, ole yhteydessä omaan suunnittelijaasi. Hän hakee sinulle tarvittaessa lisenssiä. Mikäli sinulla on Omnia-tunnukset, tällöin Padlet-lisenssi kuuluu jo tunnuksiisi, eikä sitä tarvitse hakea erikseen. Kirjautuminen Omnian Padlet-palveluun – Omnia IT -helpdesk (zendesk.com).

Suomen eOppimiskeskuksen koordinoima hanke Hybridiopetuksen ja -työskentelyn taidot ja tavat on päättymässä. Hankkeen päätöstilaisuuteen Ruudun takaa – hybriditoteutusten sadonkorjuujuhlat on mahdollista osallistua myös verkon kautta. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Työsuhteeseen liittyviä asioita

1.6.2023 voimaan tulleen OVTESin paikallisen neuvottelutuloksen mukaan 

  • tuntiopettaja saa +0,50 €/opetustunti opintopistekurssiksi suunnitellusta ja merkitystä kurssista, jos osaamisen arviointi ja opintosuoritusmerkinnän tekeminen kuuluu opettajan työvelvollisuuksiin 
  • tuntiopettajien työsuorituksen perusteella maksettavaan kertakorvaukseen on myös tullut korotus. 

Löydät päivitetyt palkkatiedot tuntiopettajien sivulta kohdasta palkat.

Tuntiopettajien kannustinpalkkiokriteerejä tullaan tarkastamaan syksyn aikana yhdessä luottamusmiehen kanssa. Työväenopiston luottamusmiehenä jatkaa Satu Luhtanen.

Olemme päivittäneet tuntiopettajien sivuille myös työväenopiston yhteystiedot, samoin kuin tiimien yhteystiedot.

  • Jos et ole vielä saanut työsopimusta, niin ole yhteydessä ainealueesi assistenttiin.  
  • Jos sinulla on kysymyksiä tiloihin liittyvistä asioista, ota yhteys resurssikoordinaattoreihimme.
  • Jos sinulla kysyttävää opetukseesi tai kurssiisi liittyvistä asioista, ole yhteydessä kurssiesi vastuusuunnittelijaan.  
  • Työsuhteeseesi liittyvissä asioissa ole ystävällisesti yhteydessä hallinnolliseen esihenkilöösi.  

Aurinkoisia elokuun päiviä, nähdään pian!