Tuntiopettajien tiedote 15.3.2024

Espoon työväenopiston kevätlukukauden opetusta on toteutettu suunnitellusti ja tulokset ovat olleet hyviä. Kurssiemme toteutumisaste on 88 % ja yksittäisiä opiskelijoita on osallistunut kursseillamme enemmän kuin vuosi sitten. Tulos on kiitettävä, erityisesti huomioidessamme opetustunteihin kohdistuneet vähennykset. Kiitos laadukkaasta työpanoksestanne!  

Työelämälähtöisiä opintopistekursseja on suunniteltu keväälle 29 kurssia, joista suurin osa on toteutumassa. Opintopistekursseja englannin kielellä on kevätkaudella tarjolla jopa viisi kurssia. Olemme hienosti matkalla kohti vuoden 2024 tavoitetta, joka on 50 opintopistekurssia.   

Omniassa on käynnissä uudistumisohjelma, jonka seurauksena opetuksen tilajärjestelyihin saattaa tulla muutoksia. Myös syksyn 2024 kurssisuunnittelun ja ilmoittautumispäivien aikataulut saattavat muuttua. Kurssiesi vastuusuunnittelija on sinuun yhteydessä, jos mahdolliset muutokset koskevat opetustasi.  

Päivitämme Omnian uudistumisohjelmaan liittyvät ajankohtaiset tiedot ja niiden vaikutukset toimintaamme tuntiopettajien sivun uutisiin heti tietojen varmistuttua.  

Ajankohtaista 

Muistathan, että kevään 2024 matkakorvaukset tulee hakea viimeistään kevätkauden päättyessä. Hae viimeistään nyt matkakorvaukset syksyltä 2023. Jos sinulla ilmenee ongelmia matkalaskun tekemisessä, ota ystävällisesti yhteyttä aineesi assistenttiin.  

OAJ ja KT ovat päässeet neuvottelutulokseen OVTES:n palkkaohjelmasta. Työväenopiston (OVTES osio F liite 12) osalta opintopistekursseja pitävän tuntiopettajan palkkiota korotetaan sopimustasolla 5%/opetustunti. Yleiskorotukset tehtäväkohtaiseen palkkaan sekä siihen rinnastettavaan kuukausipalkkaan astuvat voimaan 1.5.2024 ja 1.6.2024.  

Espoon työväenopiston assistentti-tiimi on saanut uusia vahvistuksia joukkoonsa. Tarkistathan oman tiimisi ajankohtaiset tiedot?

Pääsiäisestä alkaen Tapiolan toimipisteen kahvio on jatkossa auki lyhyemmän aikaa eli ma-to 8–16.15, pe 8–14. 

Pääsiäislomaa vietetään pe-ma 29.3.-1.4.2024.  

Kysely tuntiopettajien perehdytyksestä 

Auta meitä kehittämään Espoon työväenopiston tuntiopettajien perehdytystä. Vielä ehdit vastata muutaman minuutin kestävään lyhyeen kyselyyn. Kaikki vastaukset ovat anonyymejä. Kiitos, kun autatte meitä kehittämään tuntiopettajien perehdytystä. 

Koulutuksia tuntiopettajille

Tuntiopettajille on monipuolisesti tarjolla opetusta tukevia, maksuttomia koulutuksia ja tapahtumia. Koulutuksia ja muita tapahtumia löydät kootusti tuntiopettajien sivuston Tapahtumat ja koulutukset –sivulta. Espoon työväenopiston järjestämien koulutusten lisäksi tiedotamme myös esim. KoL: n ja OPH:n järjestämistä tapahtumista ja koulutuksista. 

Kestävän elämäntavan tekijät -hanke (KETTU) järjestää koulutuksia 

KETTU-hanke on järjestänyt meille mahtavan mahdollisuuden päästä kuulemaan OKKA-säätiön Erkka Lainisen hybridiluentoa, Maailmansuhdetta uudistava oppiminen. Tilaisuus on avoin ja maksuton koko työväenopiston henkilöstölle. Tilaisuuteen osallistuminen on vapaaehtoista: 

Maailmasuhdetta uudistava oppiminen -luento, puhujana Erkka Laininen (OKKA-säätiö) pe 19.4. klo 11-12. Luentoa voi seurata Teamsissä tai paikan päällä Itätuulenpiha 1:ssä, tila 124a. Ilmoittautuminen viimeistään to 18.4. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään Teams-osallistujalinkki ennen luentoa.

Lue lisää ja ilmoittaudu luennolle. 

Verkko-opetuksen verkostotapaaminen, kouluttaja Hanna Visapään (verkosti.fi) kanssa Teamsissä pe 5.4. klo 14 -15.30. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan verkkokoulutuksen suunnitteluun ja toteutukseen liittyvistä asioista. Ilmoittautuminen viimeistään to 4.4. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään Teams-osallistujalinkki ennen tapaamista. 

Lue lisää ja ilmoittaudu tapaamiseen.  

Tekoäly ja verkko-opetuksen aktivointi – Tallenteet saatavilla 28.3. asti

Tekoäly-luento (28.2.) Miten tekoälyä voidaan hyödyntää sekä opettamisessa että opiskelussa? Luennolla nostettiin esiin tekoälyn hyviä ja huonoja puolia sekä tutustuttiin tekoälyyn ilmiönä. Tallenne on katsottavissa to 28.3. asti. Sivulta löydät myös 8.3. toteutetun hybridityöpajan diat.

Linkin tallenteeseen ja lisätietoa löydät tapahtuma-sivulta

Zoom ja verkko-opetuksen aktivointityökalut (1.3.) Ideoita verkko-opetuksen elävöittämiseksi. Tallenne on katsottavissa to 28.3. asti.  

Linkin tallenteeseen ja lisätietoa löydät tapahtuma-sivulta

Sivistyksen teemavuosi 2024

Opiskelijoiden sivistys-sanapilvien kerääminen käynnistynyt! Kysely toteutetaan julisteena, johon opiskelijamme voivat vapaasti kirjoittaa mietteitään sivistyksestä, joko lausein tai parilla sanalla. Aloitamme kyselyt kielten, liikunnan ja käsitöiden kurssilaisista ja siirrymme sitten kuukausittain muille ainealueille. Julisteet löytyvät seuraavista paikoista: 

  • Käsityön julisteet: Kuunkehrän ilmoitustaulu ja Tapiolan käsityöluokat 
  • Liikunnan julisteet: Tapiolan 4. kerroksen liikuntasalin ilmoitustaulu sekä  
  • Kielten julisteet: Tapiolan 3. kerroksen kielten luokkien 315, 316 ja 317 seinät 

Rohkaisethan opiskelijoitasi täyttämään julistetta? Hyödynnämme vastauksiamme toimintamme kehittämisessä sekä somekanavillamme. Kiitos avustanne, jokainen vastaus on arvokas! 

Voit seurata koko maan teemavuoden tulevia tapahtumia tapahtumakalenterista (sivistys.fi). Espoon työväenopiston järjestämistä tapahtumista löydät kalenterista kuvataiteen opiskelijoiden kevätnäyttelyn Kaikki mitä on lähelläsi, joka järjestetään Tapiolassa 17.4.-26.5.2024. Näyttelyn avajaisia vietetään 17.4. klo 18-19, lämpimästi tervetuloa! 

Olisiko sinulla tulossa sivistysteemaan soveltuva kurssi, luento tai muu tapahtuma? Tai olisitko kiinnostunut kirjoittamaan omasta ainealueestasi blogitekstin sivistyksen näkökulmasta? Ota yhteyttä koordinaattori Karoliina Rankiseen ja järjestetään tunneillesi ja tapahtumillesi lisänäkyvyyttä teemavuoden markkinointikanavilla. 


Aurinkoista kevättä toivottaen,  

Koulutuspäälliköt  

Koordinaattori