Espoon työväenopiston tuntiopettajientiedote 6.10.2023

Espoon työväenopiston kurssien toteutumisaste on 85 % eli suurin osa suunnitelluista kursseistamme toteutuu syyslukukauden aikana. Kursseille osallistuneita opiskelijoita työväenopistossa on yli 40 000. Lämmin kiitos teille opettajat, että olette mahdollistamassa upeaa tulosta korona-ajan jälkeen.  

Kevätlukukauden 2024 suunnittelu on käynnissä. Kevään suunnittelussa on huomioitava, että uuden hallitusohjelman mukaisesti kansalais- ja työväenopistojen valtionosuustuntien määrään kohdistuu 14 % leikkaus vuoden 2024 alusta.  Leikkauksilla saattaa olla vaikutuksia kevätkauden suunnittelukokonaisuuksiin.  Espoon työväenopistossa valmistaudutaan vos-tuntien leikkaukseen kartoittamalla eri vaihtoehtoisia ratkaisuja laadukkaan ja laajan opetustarjontamme varmistamiseksi. Tiedotamme lisää leikkausten vaikutuksista toimintaamme vuoden 2023 loppuun mennessä.  

Kiitos

Kiitos kaikille OpeAreenaan osallistumisesta 2.9. Kiitos myös antoisista keskusteluista ainealueiden tapaamisissa sekä esille tuomista huomioistanne. Olemme käsitelleet esille nousseita asioita ja kurssien vastuusuunnittelijat vastaavat kysymyksiin.  

Kevätlukukauden OpeAreena järjestetään perjantaina 19.1. klo 16–17.30 etätoteutuksena. OpeAreenan ilmoittautumislinkki ja sisältö ilmoitetaan seuraavassa tuntiopettajien tiedotteessa.  

Kestävä tulevaisuus 

Kestävän tulevaisuuden tekijöitä ja tekoja – Ratkaisuja. Yhdessä. Kaikille. on Omnian onnistumissuunnitelman 2023–2025 (Omnia.fi)  visio. Kestävän tulevaisuuden rakentaminen on keskeistä kaikessa Omnian toiminnassa.   

Espoon työväenopiston tuntiopettajien sivuille on lisätty opetuksessa huomioitavia kestävän tulevaisuuden rakentamiseen liittyviä materiaaleja ja ohjeita. Tutustu uudistuviin Pedagogiset periaatteet ja kestävä tulevaisuus –sivuihimme.  

Kannustuspalkkiona jaettava kertapalkkio tuntiopettajille

Espoon työväenopisto Omnia huomioi tuntiopettajiaan kahdesti vuodessa kannustuspalkkiona jaettavalla kertapalkkiolla lukukausien päättyessä. Kannustepalkkioraha perustuu OVTES sopimuksen järjestelyerään, jota on paikallisesti kohdennettu kyseiseen tarkoitukseen.  

Kertapalkkion voi saada tuntiopettaja, joka on toiminnallaan osoittanut sitoutuneisuutta ja kehittämismyönteisyyttä. Kertapalkkion saajien määrä tiimiä kohden lasketaan prosenttiosuutena suhteessa tuntiopettajien määrään. Tuntiopettajien yhteyshenkilöt tiedottavat tuntiopettajia palkkion saamisen kriteereistä. 

Ajankohtaista  

Läsnäolo ja päiväkirjamerkinnät: Kevään 2023 kurssit lukitaan viikolla 42, minkä jälkeen kursseihin ei voi enää tehdä muutoksia. Jos jotain vielä puuttuu, tulee tuntiopettajan ilmoittaa puuttuvista merkinnöistä viimeistään 13.10. mennessä. 

Viikolla 42, 16.10.–20.10. vietämme syyslomaa, jolloin suurin osa opiston opetuksesta on tauolla.  

Espoon työväenopisto järjestää 4.12. perinteiset Joululahjavalvojaiset Itätuulenpihalla sekä Joulukonsertin Tapiolan kirkossa. Tapahtumat löytyvät Ilmonetistä sekä Omnia.fi -sivuilta sekä somekanaviltamme. Tervetuloa!  

Aurinkoisia lokakuun päiviä toivottaen,  

Koulutuspäälliköt