Espoon työväenopiston tuntiopettajien tiedote 29.11.2022

Syyslukukaudesta on jäljellä muutamia viikkoja. Joulukuussa käynnistyy vielä monia lyhytkursseja sekä järjestämme tapahtumia. Kevään kurssien markkinointi on käynnissä ja nyt onkin hyvä hetki muistuttaa opiskelijoita kevään kursseille ilmoittautumisesta.

Kuluneen vuoden aikana olemme toteuttaneet opetusta yli 60 000 tuntia. Kursseillemme on osallistunut lähes 20 000 yksittäistä opiskelijaa, jotka ovat käyneet keskimäärin kahdella kurssillamme vuoden aikana. Suurkiitokset teille opettajat!

Muistettavaa ennen joulua

Muistathan tehdä matkalaskun kurssisi päätyttyä ennen joulukuun palkka-ajopäivää 13.12.2022 mennessä. Vuoden 2023 alusta siirrymme noudattamaan voimassa olevaa työehtosopimusta eli matkakorvausta saa työmatkan 20 km ylittävältä osalta.

Huolehdithan verokortin toimittamisesta ajoissa palkkatoimistoon. Tutustu 15.11. tuntiopettajien tiedotteessa mainittuihin ohjeisiin.

Ilmoittaudu OpeAreenalle (ilmonet.fi). OpeAreena pidetään torstaina 19.1.2023 klo 17–19 Teamsissa.

OpeAreenalla käsitellään tuntiopettajille ajankohtaisia asioita ja aloitetaan yhdessä Espoon työväenopiston kevätlukukausi 2023. OpeAreenan aikana luodaan katsaus vuoden 2023 tavoitteisiin ja toimintaan, puhutaan turvallisuudesta ja keskustellaan ajankohtaisista opetukseen liittyvistä aiheista. Kiitos jo ilmoittautuneille!

Koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet

Ajankohtaiset koronaviruksen aiheuttamat toimintaohjeet löydät omnia.fi -sivulta Yleiset ohjeet Omniassa (omnia.fi). Jos itse sairastut koronavirukseen, ota yhteyttä koulutuspäällikköön samoin kuin muissakin sairaustapauksissa.

Verkko-opetuksen opettajat

Tammikuussa alkavat taas uudet verkkokurssit, ja verkko-opetuksen kurssikirjeiden lähettäminen on ajankohtaista! Asiakaslupauksemme on, että asiakkaat saavat verkko-opetuksen kurssikirjeen viimeistään 2–3 arkipäivää ennen kurssin alkua. Muistathan lähettää verkko-opetuksen kurssikirjeen myös aineen sähköpostiin.

Omnia.fi-tunnuksen käyttäjät: Huolehdithan, että tunnuksesi salasana on voimassa myös tammikuun alussa.

Osaamisperusteisuus näkyväksi kurssitekstien kautta

Kurssitekstin kirjoittamisen ohjeita on päivitetty. Tutustu uusittuihin kurssitekstiohjeisiin. Merkittävimpänä muutoksena on se, että osaaminen näkyviin -teema halutaan näkyväksi työväenopiston kurssiteksteissä. Kurssitekstiä kirjoittaessa pohdi, miten sanallisesti kertoisit asiakkaille, mitä osaamista he saavat kurssilta. Osaamisen hankkimista kuvataan kaikilla kursseilla vaikkapa vain yhden lauseen verran. Osaamisen hankkimista on myös valmiuksien hankkiminen eli pohdi asiaa laaja-alaisesti. Tutustu myös ensimmäisten opintopistekurssiemme opettajien, Monika Hotasen ja Ida Tuinan, ajatuksiin (omnia.fi).

Tapahtumia

Lämpimästi tervetuloa musiikin opiskelijoiden joulukonserttiin (omnia.fi) Tapiolan kirkkoon pe 2.12. klo 18.30. Tule kuuntelemaan ja laulamaan itsekin.

Espoon työväenopiston perinteiset Joululahjavalvojaiset (omnia.fi) järjestetään jälleen. Tervetuloa to 8.12. klo 16–20 Itätuulenpihalle työskentelemään pajoihin ja kuuntelemaan opiskelijoidemme musiikkiesityksiä. Lisäksi ohjelmassa mm. liikkuvuustestausta ja temppurata lapsille. Tervetuloa kaikenikäiset, opettajat ja opiskelijat ja toiminnastamme kiinnostuneet.

Terveisin

Koulutuspäälliköt