Espoon työväenopiston tuntiopettajien tiedote 14.12.2022

Työväenopiston syyslukukausi on päättymässä. Kevätlukukauden opetus käynnistyy 9.1.2023. Seuraathan kurssiesi osallistujamäärää Kursorista kurssiesi alkamispäivän lähestyessä. Vastuusuunnittelijat ovat yhteydessä tarvittaessa. Tutustu ystävällisesti myös muihin työväenopiston lukuvuoden 2023 aikoihin (omnia.fi).

Vuoden vaihteessa muistettavaa

  • Olethan allekirjoittanut työsopimuksen keväälle, ellei sinulla ole jo työsopimusta keväälle?
  • Huolehdithan verokortin toimittamisesta ajoissa palkkatoimistoon. Tutustu 15.11. tuntiopettajien tiedotteessa mainittuihin ohjeisiin.
  • Ilmoittaudu OpeAreenalle (ilmonet.fi). OpeAreena pidetään torstaina 19.1.2023 klo 17–19 Teamsissa.  

Matkakorvaukset muuttuvat 1.1.2023 alkaen

Työehtosopimuksen mukaan tuntiopettajalle maksetaan matkakustannusten korvaukset tuntiopettajan asunnosta tai toimipaikasta opiston työpisteeseen kuitenkin enintään siltä osin kuin matka ylittää 20 kilometriä. Samoin perustein korvataan matka takaisin. 

Matkakulut korvataan opetuskertojen ja opiston yhteisten opettajakokousten osalta. Korvaus määräytyy lyhintä tietä ja halvinta julkista kulkuneuvoa käyttäen. Katso lyhyin reitti Fonecta-karttapalvelusta (fonecta.fi).

Verkko-opetus

Omnia.fi

Jos käytössäsi on omnia.fi-tunnus, muistathan, että salasana täytyy uusia 3 kk välein. Salasanan uusimisesta tulee muistutus omnia.fi-sähköpostiisi. Salasanan uusiminen on tärkeää, jotta pääset joulutauon jälkeen jälleen käyttämään omnia.fi-tunnustasi.    

Zoom-työpöytäsovelluksen asentaminen

Huom! Ohje koskee vain Omnian tietokoneita (lainaläppäri, luokkatilan tietokone, omaan käyttöön saatu Omnian tietokone). 

Zoom-sovellus poistuu Omnian Software Centeristä 19.-26.12.2022 välillä.  Kun siis aloitat opetuksesi tammikuussa, asenna Zoom-sovellus zoom.us -sivustolta. Tämä mahdollistaa sujuvan Zoomin käytön esimerkiksi päivitysprosessin osalta. 

Näin asennat Zoom-työpöytäsovelluksen zoom.us -sivustolta:  

  1. Siirry sivulle Download center (zoom.us)
  2. Valitse Download kohdasta Zoom Desktop Client
  3.  Avaa tiedosto kohdasta Lataukset/Ladatut tiedostot ja asenna koneelle. Asentaminen ei vaadi järjestelmävalvojan oikeuksia Omnian koneilla. 

  4. Asennuksen jälkeen pääset kirjautumaan Zoomiin omin tunnuksin. 

Jos mahdollista, testaa Zoom-sovelluksen toimivuus ennen opetuksen alkua! 
Jos asennuksessa on haasteita, ota yhteys helpdesk@omnia.fi (palveluajat arkisin klo 8-16) tai toimipisteen digituki-henkilöstöön.  

Digipäivystäjämme Ferdi Torbani palvelee maanantaina klo 14–18.30, tiistaina ja keskiviikkona klo 14–18.  ferdi.torbani@omnia.fi, 040 574 3911. 

Vuodenvaihteen yhteystiedot

Seuraava viikkotiedote ilmestyy viikolla 1. Vuodenvaihteessa tavoitat meidät parhaiten lähettämällä sähköpostia oman ainealueen sähköpostiin. Yhteystiedot löytyvät Tiimit toteuttavat koulutusta-sivulta. 

Toivotamme kaikille oikein iloista ja rentouttavaa joulua sekä menestyksekästä uutta vuotta!  

Nähdään OpeAreena-etätapaamisessa tammikuussa.

Koulutuspäälliköt

Omnian joulukorti