Espoon työväenopiston tuntiopettajien tiedote 5.1.2023

Hyvää uutta vuotta kaikille! Espoon työväenopiston kevätlukukausi 2023 käynnistyy ma 9.1. Tutustu suunnittelun, opetuksen ja markkinoinnin vuosikelloon 2023. Vuosikellosta saat tietoa opetuksen ja kurssisuunnittelun vaiheista tulevan vuoden aikana. Tutustu ystävällisesti myös työväenopiston lukuvuoden 2023 aikoihin (omnia.fi).

Omnian kestävän tulevaisuuden onnistumissuunnitelma (omnia.fi) ja sen strategiset valinnat ohjaavat työtämme vapaan sivistystyön tavoitteiden ohella vuoden 2023 aikana. Keskeistä on opiskelijoiden onnistumisen ja osaamisen varmistaminen, työelämän ja yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin vastaaminen sekä henkilöstön yhteistyö ja hyvinvointi. 

Espoon työväenopiston vuosikello 2023.

Henkilöstöasioita

Tuula Alanko on palannut Elinikäinen oppiminen –tiimin (kielet, viestintä, tietotekniikka ja media, yhteiskunnalliset aineet, psykologia ja henkinen hyvinvointi, avoin yliopisto ja ikääntyvien yliopisto) koulutuspäälliköksi 1.1.2023 alkaen.  

Minna Kattelus on valittu Perustaidot –tiimin (suomi toisena kielenä, omaehtoinen kotoutumiskoulutus, luku- ja kirjoitustaito, yleiset kielitutkinnot) koulutuspäällikön sijaiseksi ajanjaksolle 1.1.-31.7.2023.  

Löydät ajantasaiset tiedot tuntiopettajien sivulta tiimit toteuttavat koulutusta.

Uusia ohjeita

  • Verokortti lähetetään 15.1.2023 mennessä sähköisesti tai kirjeitse Sarastiaan, huomaa uusi osoite. Suosittelemme verokortin toimittamista sähköisesti.  
  • Varaudumme mahdollisiin sähkökatkoihin Omniassa. Tiedotamme asiakkaitamme ja opettajan toimintaohjeet sähkökatkosten varalle löydät tuntiopettajien sivuilta kohdasta turvallisuuden käytänteet. Tutustuthan ohjeisiin huolellisesti, jotta osaat vastata myös opiskelijoiden kysymyksiin. 19.1. OpeAreenassa, tuntiopettajien etätapaamisessa, syvennymme yhteisesti tiloihin ja turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin.  
  • Matkakorvaukset muuttuvat 1.1.2023 alkaen 
    • Työehtosopimuksen mukaan tuntiopettajalle maksetaan matkakustannusten korvaukset tuntiopettajan asunnosta tai toimipaikasta opiston työpisteeseen kuitenkin enintään siltä osin kuin matka ylittää 20 kilometriä. Samoin perustein korvataan matka takaisin.  
    • Matkakulut korvataan opetuskertojen ja opiston yhteisten opettajakokousten osalta. Korvaus määräytyy lyhintä tietä ja halvinta julkista kulkuneuvoa käyttäen. Katso lyhyin reitti Fonecta-karttapalvelusta (fonecta.fi).

Opeareena

OpeAreena järjestetään torstaina 19.1.2023 klo 17–19 etätoteutuksena teamsissa. Tule kuulemaan ajankohtaisia asioita ja jakamaan ajatuksiasi yhteisesti. Tutustu OpeAreenan ohjelmaan ja ilmoittaudu (ilmonet.fi) mukaan. Voit lähettää kysymyksiä ennakkoon osoitteeseen mia.nirhamo@omnia.fi.

Koulutusta

Tarjolla maksutonta koulutusta, tutustu Oppijan rinnalla (haaga-helia.fi) –koulutuspakettiin. 

Verkkokurssit

Verkkokurssikirjepohjin päivitetään digipäivystäjämme uudet palveluajat (ei muita muutoksia). Päivitetyt kurssikirjepohjat löytyvät tuntiopettajasivuilta viikon 2 aikana. 

Menestyksekästä uutta vuotta uusille ja tutuille opettajillemme!  

Kiitos, että opetatte opistossamme. 

Terveisin,  

Koulutuspäälliköt