Kevään 2024 sisälle suojautumisen harjoitukset

Omnian turvallisuutta ylläpidetään ja parannetaan säännöllisillä turvallisuusharjoituksilla. Syksyisin harjoitellaan rakennuksesta poistumista ja keväisin sisälle suojautumista. 

Kevään sisälle suojautumisen harjoitukset järjestetään toimipisteittäin touko-kesäkuussa. Upseerinkadun toimipisteen harjoitukset järjestetään vko:lla 20. Tapiolan (Itätuulenpiha 1) ja Kuunkehrä 2:n toimipisteiden harjoitukset järjestetään vko:lla 21. Käynnissä olevien kurssien opiskelijoita on tiedotettu harjoituksista Kursorin kautta.

Omnian sisälle suojautumisen ohjeita on päivitetty ja kevään 2024 harjoituksissa käytetään uutta mallia. Tutustu etukäteen sisälle suojautumisen ohjeisiin Turvallisuuden käytänteistä sekä Sisälle suojautuminen oppilaitoksessa -videoon. Videossa on viittaus ovien ja ikkunoiden teippaukseen, jota ei uudistetussa turvallisuusohjeistuksessa enää toteuteta. Harjoitusten aikana testataan myös uuden Secapp-hälytysviestisovelluksen käyttöä. Sovellus on saatavilla puhelimesi sovelluskaupasta ja käytössäsi omnia.fi -tunnuksilla.

Harjoitusskenaario: Kemikaalionnettomuus, ammoniakkia kuljettava rekka on kaatunut ja aiheuttaa lähialueelle välittömän vaaran. Tuuli tuo vaarallisen kaasun toimipisteen suuntaan.

Harjoitus aloitetaan tiedottamalla, että kyseessä on harjoitus. Kaikki toimipisteessä paikalla olevat henkilöt osallistuvat harjoitukseen. Harjoitus kestää 15-20 minuuttia. Ohjaa opiskelijoita harjoituksessa ja kerää palautetta harjoituksen jälkeen videon ohjaamalla tavalla.

Voit jättää palautetta turvallisuusharjoituksiin liittyen alla olevan lomakkeen kautta:

Kiitos, että osallistut tilojemme turvallisuuden ylläpitoon.