Tuntiopettajien tiedote 24.5.2024

Lämmin sää ja vihreät lehdet kertovat kesän saapumisesta. Takana on vaiherikas kevät ja nyt vetäydymme hiljalleen hyvin ansaitulle kesälomakaudelle. Olemme toteuttaneet noin 30 000 tuntia opetusta, ja yli 1000 kurssia, joista opintopistekursseja on toteutunut yli 20. Kursseillemme on osallistunut yli 20 000 opiskelija. Lisäksi Espoon työväenopisto on ollut esillä Sivistyksen teemavuotena 2024 tapahtumien järjestäjänä, Sivistyksen teemavuosi 2024 -blogisarjalla (omnia.fi) ja sosiaalisen median nostojen kautta. Kiitos kaikille tuntiopettajillemme onnistuneesta kevätlukukaudesta. 

Ajankohtaista

Syksyn 2024 kurssit julkaistaan maanantaina 27.5.2024 ilmonet.fi -palvelussa. Ilmoittautumiset kursseille käynnistyvät porrastetusti: 

  • Maanantai 3.6. klo 12.30: kuvataide, musiikki, kirjallisuus ja teatteri, käsityö sekä avoin yliopisto. 
  • Tiistai 4.6. klo 12.30: liikunta, terveys ja hyvinvointi, koti ja puutarha sekä kotitalous.  
  • Keskiviikko 5.6. klo 12.30: kielet, suomen kieli, yhteiskunnalliset aineet, asuminen ja rakentaminen, luonto, ympäristö, tekniikka ja liikenne, viestintä, tietotekniikka ja media sekä ikääntyvien yliopisto. 

Työväenopistolle aukeaa 1. elokuuta alkaen uusia toimipisteitä Upseerinkadun Avecin (saapumisohjeet, omnia.fi) sekä Viherlaakson Kuusiniemen tiloissa (saapumisohjeet, omnia.fi). Samalla uudistuu myös kurssien hinnoittelu, joihin on tullut indeksikorotus (5,25 %). Kurssien hinnoissa on huomioitu aiempaa tarkemmin kurssin järjestämiskustannukset. Pääsääntöisesti päiväkurssit ovat ilta- ja viikonloppukursseja edullisempia. Kurssiehdot päivittyvät kesän aikana ilmonet.fi -palveluun ja Omnia.fi -sivulle.  

Työväenopiston kesälomakauden opetukseton aika ajoittuu aikavälille 24.6.-5.8. Itätuulenpihan tilat ovat suljettuina juhannuksesta heinäkuun loppuun (21.6.–31.7.). 

Palkka ja verokortti

Tutustu päivitettyihin palkkataulukkoihin tuntiopettajien Palkka -sivulla. Muutokset palkkoihin ja korotuksiin ovat tulleet voimaan 1.5. alkaen. 

Verokortin toimitus 

Omnian käyttämä Sarastia -palkanmaksujärjestelmä on ottanut käyttöön uuden toiminnon, joka mahdollistaa verokorttien suorasiirtämisen reaaliaikaisesti Verohallinnolta palkanlaskentaan. Jatkossa verokortteja tai muutosverokortteja ei siis toimiteta erikseen, vaan tiedot saadaan suoraan Verohallinnosta. Muutos ei koske lähdeverokortteja. Tarvittaessa toimita lähdeverokorttisi Sarastiaan aiemman ohjeistuksen mukaisesti.  

Syksy 2024

Työsopimukset

Työsopimukset lähetetään viikko 22 alkaen sähköisesti allekirjoitettaviksi. Luethan huolellisesti työsopimuksen, saatekirjeen ja muut liitteet. Ota tarvittaessa yhteyttä tiimisi yhteyshenkilöön tai hallinnolliseen esihenkilöön (koulutuspäällikkö).  

Sähköisen allekirjoituksen ohjeet 

Omnia.fi -tunnusten käyttö muuttuu

Syksystä 2024 alkaen Omniassa luovutaan tuntiopettajien yhteiskäytössä olleista omnia.fi -tunnuksista. Muutos toteutetaan parantaaksemme organisaation, henkilökunnan ja opiskelijoiden tietoturvaa. Perehdytystä omnia.fi -tunnusten käyttöön tarjotaan opettajien perehdytyksissä. Lisätietoa tunnuksista löydät myös sivulta Tuntiopettajien omnia.fi -tunnukset.

Huomioithan, että omnia.fi-tunnuksille kirjautuminen vahvistetaan tulevaisuudessa monivaiheisella tunnistautumisella (MFA). Tätä varten sinun tulee ladata älypuhelimeesi Microsoft Authenticator -sovellus.

Muistathan, että omnia.fi -tunnuksille tallennetut tiedostot häviävät kesätauon aikana. Säilyttääksesi haluamasi tiedostot, tallenna ne henkilökohtaisille laitteillesi. Huomioithan, ettet kesän aikana pääse kirjautumaan Moodleen, mikäli olet Moodleen kirjautuessasi käyttänyt omnia.fi -tunnuksiasi. Moodleen tallentamasi materiaalit eivät kuitenkaan häviä kesän aikana. 

Tuntiopettajien perehdytykset

Perehdytykset alkavat kaikille opettajille tarkoitetulla omnia.fi-tunnusten perehdytyksellä. Osuuden jälkeen perehdytystilaisuudet jatkuvat uusien opettajien perehdytyksillä. 

Perehdytämme syksyllä opettajia keskitetysti verkon kautta Teamsin välityksellä seuraavina aikoina: 

  • ma 12.8. klo 16.00-16.45 
  • ti 13.8. klo 15.00-15.45 
  • ma 19.8. klo 17.00-17.45 
  • ti 20.8. klo 16.30-17.15 
  • ti 27.8. klo 9.00-9.45 

Tiistain 13.8., maanantain 19.8. ja tiistain 27.8. tilaisuuksiin sisältyy verkko-opetuksen käytänteisiin perehdytys. Voit kuitenkin osallistua siihen tilaisuuteen, mihin pääset mukaan. Tiedotamme perehdytyksistä lisää elokuussa, jolloin linkit perehdytyksiin julkaistaan Tapahtumat ja koulutukset -sivulla.

Tervetuloa OpeAreenalle

Aika: perjantai 13.9.2024 klo 16–19. 
Paikka: Itätuulenpiha 1 

OpeAreena on Espoon työväenopiston tuntiopettajien kokous.  Ilmoittaudu ilmonet.fi -palvelun kautta. Tervetuloa käynnistämään syyslukukautta yhteisen työskentelyn parissa.

Yhteistyö kaupunginkirjastojen kanssa 

Työväenopisto syventää yhteistyötä Espoon kaupunginkirjastojen kanssa. Selvitämme parhaillamme käynnissä olevia yhteistyömuotoja ja keräämme ehdotuksia uudenlaisen yhteistyön mahdollisuuksista. Lue lisää ja jaa kokemuksesi tai ehdotuksesi. Kiitos avustanne!

Henkilöstömuutokset

Heli Mäkeläinen on palannut tauolta Elinikäinen oppiminen ja Perustaidot –tiimin koulutuspäällikön tehtäviin. Häntä tuurannut Minna Kattelus on puolestaan palannut kuvataiteen suunnittelijaopettajan tehtäviin. 

Tarkista oman tiimisi ajankohtaiset yhteystiedot.


Seuraava tuntiopettajien tiedote julkaistaan elokuussa. 

Aurinkoisia kesäpäiviä ja rentouttavaa lomaa toivottaen  

Koulutuspäälliköt 

&  

Koordinaattori