Tuntiopettajien tiedote 9.8.2024

Aurinkoista elokuun alkua! 

Syyslukukausi käynnistyy Espoon työväenopistossa Omniassa. Tervetuloa niin uusille kuin jo pidempään opistossa opettaneille tuntiopettajille!  

Kansalaisopistokoulutuksen tehtävänä on vastata yhteisön ajankohtaisiin tarpeisiin, ja tänä syksynä kurssitarjonnassamme löytyykin paljon uusia, kaikenikäisille kohderyhmille suunnattuja kursseja. Kiitos kaikille uusista kurssiehdotuksista! Syyslukukauden aikana Espoon työväenopisto tarjoaa noin 1 300 kurssia, joista opintopistekursseja on 65. Suuret kiitokset myös kaikille opintopistekursseja opettaville tuntiopettajille. 

Kursseillemme on tähän mennessä (8.8.2024) ilmoittautunut jo yli 16 000 opiskelijaa. Erityisesti näin lukukauden alussa teille voi tulla opiskelijoilta tiedusteluja koskien kursseille ilmoittautumisia. Suosittelemme teitä tutustumaan ilmoittautumiskäytänteisiimme sekä perumisehtoihimme (omnia.fi). Huomioittehan, että perhekursseja lukuun ottamatta Espoon työväenopistossa opiskelevat yli 16-vuotiaat henkilöt. 

Otetaan syksy vastaan ilolla ja ylpeydellä! 

Henkilöstömuutokset

Hyvinvoiva -tiimin koulutuspäällikköä Taina Avoa sijaistaa Tarja Lang (31.5.2025 saakka). Tarjan saa kiinni Tainan puhelinnumerosta ja sähköpostilla etunimi.sukunimi@omnia.fi   

Tehtävänkuviin ja sijaisuuksiin liittyen henkilökunnassa on tapahtunut muutoksia. Tarkistathan oman tiimisi ajankohtaiset yhteystiedot?  

Omnia.fi -tunnukset 

Omnia.fi -tunnusten käyttöön tulee elokuun alusta muutoksia. Tietoturvallisuuden vuoksi ja sen parantamiseksi olemme luopuneet tuntiopettajien yhteiskäytössä olleiden omnia.fi -tunnusten käytöstä.  

Muutos tarkoittaa käytännössä sitä, että tarvitset jatkossa henkilökohtaisia omnia.fi -tunnuksia käyttäessäsi seuraavia työväenopiston palveluita: 

  • Omnian tietokonetta opetuksessa (pöytäkone tai kannettava) 
  • Teamsia verkko-opetuksessa  
  • Padlet-lisenssiä  
  • O365-palveluja  
  • Omnia.fi -sähköpostia 

Lue lisää omnia.fi -tunnuksista  

Huom! Omnia.fi -tunnuksesi hakuprosessi voidaan aloittaa vasta palvelussuhteen käynnistyttyä. Palvelussuhde voidaan käynnistää joko osallistumalla OpeAreenaan tai tuntiopettajien perehdytyksiin. Huomioithan, että tunnukset tulee hakea 2 viikkoa ennen ensimmäistä opetuskertaa, mikäli tarvitset yllä lueteltuja palveluita opetuksessasi. 

Mikäli et pääse osallistumaan elokuun perehdytyksiin ja tarvitset tunnukset ennen ensimmäistä opetuskertaasi, sovi asiasta erikseen kurssisi suunnittelijan kanssa. Tässäkin tapauksessa tunnusten hakuprosessi tulee käynnistää 2 viikkoa ennen opetuksen aloitusta. 

Tuntiopettajien tapahtumat ja koulutukset

OpeAreena Syksy 2024

Syksyn 2024 tuntiopettajien kokous eli OpeAreena järjestetään perjantaina 13.9. Tule kahvittelemaan ja tapaamaan muita työvisläisiä. Luvassa myös stand up –komiikkaa!   

Tilaisuuden käynnistää Keke-messut, joilta saat vertaistukea ja inspiraatiota siihen, kuinka eri tavoin voit edistää kestävän elämäntavan periaatteita omassa opetuksessasi. Lisäksi ainealueiden kokouksissa paneudutaan yhteiseen pedagogiseen kehittämiseen sekä ainealueiden ajankohtaisiin kuulumisiin. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

Ilmoittaudu OpeAreenaan  

Tuntiopettajien perehdytykset

Espoon työväenopisto järjestää tuntiopettajilleen perehdytyksiä, joihin osallistumalla voit avata palvelussuhteesi. Huomioithan, että palvelusuhde tulee avata 2 viikkoa ennen opetuksen käynnistymistä, mikäli tarvitset omnia.fi -tunnuksia opetuksessasi. 

Perehdytyksiä järjestetään Teamsissa seuraavina aikoina:  

  • ma 12.8. klo 16.00 -16.45  
  • ti 13.8. klo 15.00 -15.45 (sis. verkko-opetuksen käytänteisiin perehtyminen) 
  • ma 19.8. klo 17.00 -17.45 (sis. verkko-opetuksen käytänteisiin perehtyminen) 
  • ti 20.8. klo 16.30 -17.15  
  • ti 27.8. klo 9.00 -9.45 (sis. verkko-opetuksen käytänteisiin perehtyminen) 

Perehdytykset alkavat kaikille opettajille suunnatulla omnia.fi-tunnusten perehdytysosuudella. Osuuden jälkeen perehdytystilaisuudet jatkuvat uusien opettajien perehdytyksillä. 

Voit ilmoittautua perehdytyksiin ilmonet.fi -palvelussa (ilmonet.fi). 

Turvallisuusperehdytys ja -kävelyt

Omnia järjestää turvallisuusperehdytyksen lähitilaisuutena perjantaina 16.8. klo 13 Tapiolan toimipisteen 1. kerroksen salissa 124a (Itätuulenpiha 1, Espoo). Osallistuminen turvallisuusperehdytykseen on vapaaehtoista. Koulutukseen ei ole erillistä ilmoittautumista. 

Turvallisuusperehdytyksellä lisätään yleistä ja toimipistekohtaista turvallisuusosaamista, yhtenäistetään turvallisuuskulttuuria sekä helpotetaan opiskelijoiden ohjaamista turvallisuuteen liittyvissä asioissa esim. turvallisuuspoikkeaman aikana. 

Omnian toimipisteissä järjestetään myös vapaaehtoisia turvallisuuskävelyjä seuraavina ajankohtina:  

  • Upseerinkatu 1-3, lähtöpaikka vahtimestarin työpiste, ma 12.8 klo 15:00
  • Kirkkokatu 16, lähtöpaikka A-aula, ti 13.8 klo 14:00
  • Lehtimäki 1, lähtöpaikka A-aula, ke 14.8 klo 14:00
  • Itätuulenpiha, lähtöpaikka vahtimestarin työpiste 
    • pe 16.8 klo 14:00 ja 14:30
    • pe 30.8 klo 14:00  
  • Komentajankatu 5, lähtöpaikka vahtimestarin työpiste, 2.9 klo 14:00

Hätäensiapukoulutukset

Syksystä 2024 alkaen tulevat hätäensiapukoulutukset julkaistaan Espoon työväenopiston tuntiopettajat -sivuston Tapahtumat ja koulutukset -sivulla. Tiedotamme lisää, kun koulutusten ajankohdat varmistuvat. 

Digiosallisuutta ja kestävää hyvinvointia edistävä pedagogiikka -täydennyskoulutus

Metropolia -ammattikorkeakoulu tarjoaa maksutonta digiosaamisen ja verkkopedagogiikan koulutusta vapaan sivistystyön opettajille, joka toteutetaan etäopetuksena Zoom- sekä Moodle-alustoilla. Koulutus koostuu neljästä osasta, voit osallistua joko kaikkiin (8 op) tai yksittäisiin osiin (2 op/osa). Jokaisesta osasta on mahdollisuus saada todistus. Ilmoittautuminen osiin 1 ja 2 on parhaillaan käynnissä, tartu tilaisuuteen!  

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen 

Verkko- ja hybridikurssien aloituskirjeet

Verkko- ja hybridikurssien tuntiopettajaopettajat lähettävät itse kurssikirjeet opiskelijoille. Huomioithan, että lähettäessäsi kurssikirjeen sinun tulee samalla lisätä etäopetuslinkki Kursoriin. 

Tutustu verkkokurssin kirjepohjiin ja käytäntöihin 

Online course letter templates and instructions are also available in English 

Kestävyyden huoneentaulut

Ainealueille on luotu kestävyyden huoneentaulut. Huoneentauluista löydät vinkkejä, miten omalla ainealueellasi voit konkreettisesti edistää kestävää elämäntapaa ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden näkökulmasta. Huoneentaulut löydät Kestävä tulevaisuus -sivulta. 

Perehdy oman ainealueesi kestävyyden huoneentauluun ja auta meitä kehittämään sen sisältöä!  Voit tutustua myös muiden ainealueiden huoneentauluihin. Vastaa Forms-kyselyyn pe 23.8.2024 mennessä.   

Luentopalkkiot

Espoon työväenopistossa on otettu 1.6.2024 alkaen käyttöön päivitetyt luentopalkkiot.

Tutustu uusiin luentopalkkioihin. 

Viikottainen henkilöstöjumppa Zoomissa

Henkilöstöjumppa pidetään maanantaisin klo 15.45–16.30, alkaen 26.8. Tervetuloa mukaan!

Zoom-linkki

Meeting ID: 859 8967 5292

Passcode: jumppa

Tulevat työväenopiston tapahtumat

Syksyn 2024 aikana Espoon työväenopisto näkyy mm. seuraavissa markkinointitapahtumissa: 

  • Vattukarnevaalit 21.8.  
  • Jalkautumispäivä 30.8. 
  • Kansalaistaitopäivä 7.9. 
  • Hello Espoo! 26.9. 
  • Joululahjavalvojaiset sivistyksen siivin 3.12. 

Jatkamme myös kevätlukukaudella käynnistettyä Sivistyksen teemavuotta 2024 (sivistys.fi). 


Iloista lukukauden alkua! 

Koulutuspäälliköt & Koordinaattori