Tuntiopettajien tiedote 9.9.2024

Iloista syyskuun alkua!

Kesän vaihtuessa hiljalleen syksyyn käynnistyy myös opetus Espoon työväenopistossa. Tervetuloa töihin edelläkävijäopistoomme! Tuntiopettajien syksyn käynnistää kick-off –tapahtumamme OpeAreena (pe 13.9.), oletko jo ilmoittautunut (ilmonet.fi)? 

Elokuun loppuun mennessä kursseillamme on ilmoittautunut jo 41 260 kurssilaista, ja kurssiemme toteutusaste on parhaillaan 90 %. Parhaillaan opetuksestamme jopa 23 % toteutuu verkossa. Lisäksi kevään 2024 asiakkaamme antoivat työväenopiston opettajille ja kursseille palautekyselyissä korkeat arvosanat, suositteluindeksimme lukema oli huikeat NPS 68! Näiden saavutusten saattelemana lähdemme yhdessä toteuttamaan tulevana syksynä Omnian strategiaa (omnia.fi): Ratkaisuja – Yhdessä – Kaikille.

  Omnian Onnistumissuunnitelma. Omnian visio, missio ja arvot muodostavat toisiaan vahvistavan kokonaisuuden, jonka lähtökohtana ovat sanat ratkaisuja, yhdessä, kaikille.

OpeAreena syksy 2024

Vietämme tämän viikon perjantaina 13.9. OpeAreenaa Tapiolan toimipisteessä. Tapahtuma käynnistyy kahvilla 1. krs ruokalassa (Itätuulenpiha 1), tervetuloa osallistumaan!  

Ohjelma: 

Klo 16.00–17.00 KeKe (Kestävä Kehitys) -messut ja kahvitarjoilu 

  • Tule keskustelemaan ja poimimaan vinkkejä kestävyyden edistämisestä eri aineiden opetuksessa! Halutessasi voit tutustua jo etukäteen oman ainealueesi kestävyyden (taloudellinen, ekologinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys) huoneentauluihin

Klo 17.00–18.00 Ainealueiden tapaamiset  

Klo 18.10–19.00 Yhteinen ohjelma (sali 124a) 

  • Stand up! – koomikko Arto Kilponen avaa yhteisen tapaamisen, mistä jatkamme työväenopiston ajankohtaisilla asioilla. 

Lukukauden aluksi

Opettajien päiväkirjamerkinnät

Jokaisen opettajan tulee täyttää kurssipäiväkirjamerkinnät sekä läsnäololistat Kursoriin. Päiväkirjamerkintöjen tekeminen on pakollista, sillä kyseessä on virallinen, arkistoitava asiakirja, joka todentaa läsnäololistan ohella kurssin pidetyksi. Lue lisää

Sairauspoissaolojen käytänteet

Sairaustapauksen sattuessa otathan välittömästi puhelimitse yhteyttä omaan esihenkilöösi (koulutuspäälliköt). Lähetä tämän jälkeen esihenkilöllesi sähköpostitse poissaoloilmoitus sekä mahdollinen lääkärin- tai terveydenhoitajantodistus. 

Voit kerrata sairauspoissaolojen käytänteet Poissaolot –sivulta.

Syksyn kannustuslisät

Syksyn 2024 -lukukauden lopulla työväenopisto jakaa tuntiopettajille vuosittain myönnettävät kannustuslisät.  

Kannustuslisän perusteina ovat saadut asiakaspalautteet ja tuntiopettajan osoittama aktiivisuus työväenopiston toiminnan kehittämiseen (esim. oppimisympäristöjen hyödyntäminen, kurssitarjonnan uudistaminen sekä osallistuminen työväenopiston toimintaan mm. OpeAreena sekä tarjotut koulutukset/perehdytykset).  

Järjestyssäännöt

Lukukauden alussa on hyvä kerrata Omnian järjestyssäännöt. Järjestyssääntöjä noudattamalla ja ylläpitämällä takaamme turvallisen ja mukavan työskentely-ympäristön sekä opiskelijoillemme että henkilöstöllemme. Kiitos, että osallistut opetuksemme ja tapahtumiemme turvallisuuden ylläpitoon! 

Digitaaliset tukipalvelut

Verkko- ja hybridiopetus 

Tutustuthan Espoon työväenopiston verkko- ja hybridiopetuksen ohjeisiin, mikäli suoritat opetuksesi kokonaan tai osittain etänä.

Tulostaminen (print@omnia.fi) 

Tulostaminen print@omnia.fi -palvelun kautta on poistunut käytöstä. Kartoitamme parhaillamme korvaavaa palvelua. 

Tällä hetkellä tulostaminen tapahtuu ensisijaisesti omnia.fi -tunnuksilla, joiden käyttöön voit tarvittaessa pyytää vahtimestareilta opastusta. Jos sinulla ei ole omnia.fi -tunnuksia käytössäsi, vahtimestarit avustavat sinua tulostuksessa. Tarkista vahtimestarien toimipistekohtaiset tulostuksen käytänteet

Vanhentuneet omnia.fi-tunnukset 

Vanhentuneen omnia.fi -tunnuksen salasanan voit uusia lähettämällä pyynnön ainealueesi assistentille. Lue lisää omnia.fi -tunnuksista 

Padlet-lisenssi 

Omnia.fi -tunnuksilla saat käyttöösi Omnian Padlet –lisenssin, jolla voit elävöittää ja tukea niin lähi- kuin verkko-opetustasi. Padlet on helppokäyttöinen ja monipuolinen sähköinen alusta, jota voit käyttää sisällön luomiseen, jakamiseen ja yhteiskäyttöön. Voit kirjautua alla olevasta linkistä Omnian padlet-alustalle omnia.fi -tunnuksillasi.

Zoom-sovelluksen lataus ja asentaminen 

Kirjautuessasi luokkahuoneen koneelle ensimmäistä kertaa omnia.fi -tunnuksillasi, Zoom-sovellus edellyttää sinulta sovelluksen latausta ja asentamista koneelle. Näin myös siinä tapauksessa, että aiempi opettaja on ladannut Zoomin koneelle, sekä myös silloin, kun käytät toisen luokkahuoneen konetta. Varaathan riittävästi aikaa ensimmäiselle opetuskerrallesi Zoom-sovelluksen latausta ja asentamista varten. Tutustu tarvittaessa Zoom-sovelluksen lataamisen ja asentamisen (it.omnia) ohjeisiin.

Digituki työväenopistossa 

Digitaalisen tuen aikatauluissa on tapahtunut muutoksia. Saat apua IT-kysymyksiisi: 

Tekninen tuki: IT-Helpdesk, 040 022 3112 (arkisin 8–16), helpdesk@omnia.fi  

Verkkokursseihin liittyvä tuki: Digiopettaja Satu Luhtanen Satu.Luhtanen@omnia.fi, 050 431 1094. Yhteydenotot pääsääntöisesti sähköpostilla, kiireellisissä tapauksissa ota yhteys IT-Helpdeskiin. 

Apua voit saada myös Tietotuvassa. Tietotupa on avoinna joka tiistai 10.9. alkaen Itätuulenpihan tietokoneluokassa 331, klo 14–16. Huom. Tietotupa ei ole avoinna viikolla 42. 

Tapahtumat ja koulutukset

Transformatiivisen oppimisen työpaja, pe 27.9. klo 13-14.30, Teams

Osallistu maksuttomaan työpajaan Transformatiivinen oppiminen: “Meidän pitää kasvaa ihmisinä, jotta me voidaan kasvattaa ihmisiä”.  Kouluttajana toimii KT Minni Matikainen (Jyväskylän yliopisto). Koulutuksen järjestää KETTU (Kestävän elämäntavan tekijät) -hanke. Lisätietoja saat hankkeen koordinaattorilta, Anna Schier (etunimi.sukunimi@omnia.fi).  

Teams-linkin työpajaan löydät Tapahtumat ja koulutukset –sivulta, sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa! 

Sivistyksen teemavuosi 2024

Espoon työväenopisto jatkaa syksyllä valtakunnallisen Sivistyksen teemavuoden 2024 (sivistys.fi) juhlistamista. Sivistyksen teemavuoden valtakunnallisesta kalenterista löytyvät tällä hetkellä Kielitupa sekä luento Säveltäjänaiset menneinä vuosisatoina – neljän säveltäjänaisen tarina (sivistys.fi), la 26.10. klo 14-15:30. Voit halutessasi tutustua Sivistyksen teemavuoden 2024 -blogisarjaamme (omnia.fi).


Värikästä syksyä toivottavat

Koulutuspäälliköt & Koordinaattori