Espoon työväenopiston tuntiopettajientiedote 12.1.2024

Tervetuloa alkaneelle vuodelle 2024 niin uusille kuin tutuillekin opettajillemme! Lomilta virkistyneinä aloitamme jälleen innokkaina Espoon työväenopiston kevätkauden.  

Tammikuussa on käynnistymässä lähes 1300 kurssia ja opiskelijoita on ilmoittautunut yli 16000. Kurssien vastuusuunnittelijat aloittavat 2024–2025 kauden opettajien kartoituksen ja tulevien kurssien ideoimisen helmikuussa viikolla 6, kurssien sopiminen jatkuu viikolle 11 asti. Syksyn 2024 kurssit tulee olla sovittuna ja Ilmonetissä julkaisemista vaille valmiina 29.4.2024. 

Espoon työväenopistossa toteutetaan vuonna 2024 laajaa ja laadukasta opetustarjontaa huolimatta kansalais- ja työväenopistojen valtionosuustuntimäärien leikkauksista. Valitettavasti joudumme kuitenkin vähentämään opetuksen vuosittaista tuntikehystä noin 2000 tunnin verran. Opetustuntien vähennyksissä pyrimme Omnian strategian mukaisiin ja tasapuolisesti kohdistettuihin ratkaisuihin kaikilla ainealueilla. Lisäksi pyrimme kehittämään vapaarahoitteista koulutustarjontaa.  

Toimitathan vuoden 2024 verokorttisi ajoissa palkkajärjestelmään, jotta verokortin tiedot ehtivät palkanmaksuun? Verokorttiin liittyvän ohjeistuksen löydät tuntiopettajien sivulta

Henkilökohtaisilla Zoom-tunnuksilla opettaville tuntiopettajille tiedoksi: Yhdellä sähköpostiosoitteella voit kirjautua vain yhden organisaation Zoom-lisenssiin. Käyttäessäsi Zoomia toisen opiston tai oppilaitoksen opetuksessa, sinun täytyy käyttää kirjautumiseen eri sähköpostiosoitetta kuin Omnian Zoomissa. Muutoin Omnian Zoom-lisenssi katkeaa.

Tuntiopettaja voi saada omnia.fi -tunnukset tarpeen mukaan. Lue lisää omnia.fi -tunnuksista. Mikäli et vuoden vaihteen jälkeen pääse enää kirjautumaan omnia.fi -tunnuksillesi, toimi aiemmin annettujen ohjeiden mukaisesti. 

OpeAreena 19.1.

Espoon työväenopiston OpeAreena järjestetään etänä pe 19.1 klo 16.00–17.45. Yhteisen osuuden ohjelmassa kuulemme toimialarehtori Anna-Maija Iskaniuksen videotervehdyksen tulevalle vuodelle 2024 sekä tuntiopettaja Olli-Pekka Lindgrenin haastattelun opintopistekurssien opettamisesta. Ainealueiden kokouksissa käsitellään ajankohtaisten asioiden lisäksi pedagogista kehittämistä. Tervetuloa mukaan osallistumaan kehittämistoimintaan!  

Ilmoittaudu (ilmonet.fi) etätapahtumaan Ilmonetin kautta. Löydät osallistumislinkin Ilmonetin oheiselta OpeAreena –kurssisivulta otsikolla “Etäopetuslinkki”. Varmista, että olet kirjautuneena Ilmonetiin, jollet ilmoittautumisesta huolimatta näe linkkiä. Ainealue tapaamisten linkit jaetaan kokouksen aikana.  

Seuraathan myös tuntiopettajien sivuston Tapahtumat ja koulutukset -sivua, jotta pysyt ajan tasalla tulevista koulutuksista ja tapahtumista 

Uudet järjestyssäännöt

Omniassa on päivitetty järjestyssääntöjä.  Järjestyssääntöjä noudattamalla takaamme turvallisen ja mukavan työskentely ympäristön sekä opiskelijoillemme että henkilöstöllemme yllättävissäkin tilanteissa. Tutustu ystävällisesti Omnian uusiin järjestyssääntöihin.  Kiitos, että osallistut pitämään opetuksemme ja tapahtumamme turvallisina. 

Opetus

Verkkokurssien kirjepohjat päivitetty

Uudet, päivitetyt kirjepohjat verkko- ja hybridikursseille on julkaistu. Huomioithan uusia pohjia käyttäessäsi poistaa tarpeettomat tiedot ennen kirjeen lähetystä (Zoom/Teams/Moodle). Täydennä kellastettuihin kohtiin vielä kurssisi yksilöintitiedot ja lähetä kirje opiskelijoille tavalliseen tapaan. Muista myös englanninkieliset kurssikirjepohjat

Opintopistekurssit

Oletko kiinnostunut opintopistekurssin opettamisesta, muttet vielä ole varma, mistä on kysymys? Osaamisen tunnustaminen kansalaisopistoissa on koulutuspoliittinen luottamuksen osoitus ammattialallemme. Opintopistekurssin opettajana olet mukana tuottamassa opintopisteitä ja tekemässä opiskelijan osaamista näkyväksi sekä pääset kehittämään erilaisten arviointimenetelmien kautta omaa arviointiosaamistasi. Tuntiopettajien sivustolta löydät kattavan tietopaketin opintopistekursseista! 

Kielitietoisuus opetuksen tukena

Kielitietoisessa opetuksessa ja ohjauksessa kiinnitetään huomiota oppiainekohtaiseen kieleen ja sanastoon sekä varmistetaan, että opiskelija ymmärtää puheenaiheena olevan asian. Kielitietoisella opetuksella mahdollistat, että kaikki opiskelijat ymmärtävät ja osallistuvat opetukseen. Nappaa vinkit kielitietoisempaan opetukseen ja ohjaukseen! 

Hankkeet ja kansainvälisyys

Kestävän elämäntavan tekijät (KETTU)

Kestävän elämäntavan tekijät (KETTU) (omnia.fi) -hanke kehittää henkilöstön kestävän kehityksen osaamista. Opetushenkilöstön osaamista kartuttamalla kestävän kehityksen sisällöt ja teemat näkyvät yhä vahvemmin kurssitarjonnassamme. Kestävän kehityksen tarjonnan kursseille ollaankin luomassa laatukriteeristö, josta tiedotamme myöhemmin. Tuntiopettajille järjestetään myös perehdytystä aiheeseen kevään 2024 aikana. Käy tutustumassa Omnian kestävän tulevaisuuden rakentamiseen (omnia.fi)

Kansainvälisesti liikkuva työväenopisto

Oletko kiinnostunut kansainvälisistä täydennyskoulutuksista tai haluaisitko lähteä esimerkiksi job shadowing –matkalle eurooppalaiseen organisaatioon? Espoon työväenopistossa keskimäärin 16 h /vko opettavien tuntiopettajien on mahdollista lähteä henkilöstön Erasmus+ -liikkuvuusjaksoille. Tutustu tuntiopettajien kv-liikkuvuus mahdollisuuksiin.   

Erasmus+ -apurahojen uusi hakukausi 2024–2025 on parhaillaan auki. Jos olet kiinnostunut lähtemään vaihtoon 1.6.2024 – 31.8.2025 välisenä aikana, ilmoita kiinnostuksestasi lomakkeella (Forms). Täytä lomake 13.2.2024 klo 14 mennessä. Ilmoittautuminen ei sido sinua lähtemään eikä sinulla tässä vaiheessa tarvitse olla kohdemaata tai ajankohtaa tiedossa. Tiedotamme sinua oheisen lomakkeen perusteella liikkuvuusjaksojen tilasta, kun saamme Erasmus+ -apurahapäätöksen.  

Nähdään OpeAreenassa! 

Talvisin yhteistyöterveisin, 

Koulutuspäälliköt ja koordinaattori